Braintraining voor leerkrachten en docenten

Onderwijsprofessional klein 2Doel
Je krijgt een globaal inzicht in de werking van de hersenen en leert technieken om:
• Je hersencapaciteit beter te benutten
• sneller en slimmer te leren
• effectiever informatie te verwerken

Voor wie?
Onderwijsprofessionals die het leren nóg effectiever willen maken en ervaring willen krijgen in breinvriendelijke technieken die ze kunnen toepassen in hun onderwijspraktijk.

Duur
Een dag van 09.00 tot 17.00 uur óf in drie modules van 3 uur op locatie.

Inhoud
Informatie is overal. Maar informatie is nog geen kennis. Dat gebeurt pas als je je ermee verbindt, het je eigen maakt. Het verwerken van steeds meer informatie en de snelheid waarmee de opgedane kennis veroudert, maken het noodzakelijk technieken te leren die ons in staat stellen sneller te leren en informatie beter te verwerken. Dit geldt voor jouw leerlingen, maar ook voor jou als docent.
Deze training geeft je praktische hulpmiddelen om dit persoonlijk toe te passen, maar óók hoe je deze snelleertechnieken kunt integreren in jouw lessen.
Naast de werking van de hersenen in het algemeen en het puberbrein in het bijzonder krijg je praktische tips om ze in een werk/studieomgeving beter te benutten. Verder zal onder meer worden ingegaan op de volgende onderwerpen:

Mind mapping
Mind mapping is een simpele en praktische techniek om meer delen van de hersenen te activeren waardoor je sneller leert en beter kan onthouden. Deze techniek is onder meer geschikt om complexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en je creativiteit te vergroten. Je krijgt overzicht en inzicht. Je helpt leerlingen hiermee ook om inzicht te krijgen in de omvang en moeilijkheidsgraad van een taak.

Waarneming en Geheugentechnieken.
Je geheugen heeft een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elk proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk je geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen.
Deze technieken zijn ook toepasbaar voor het onthouden van namen, getallen en andere zaken. Maar ook voor het leren van een taal of het presenteren uit je hoofd.

Concentratie en Snellezen (mét begrip!).Snellezen
De hoeveelheid informatie op onze aardbol verdubbelt iedere twee à drie jaar. Om bij te blijven is het noodzakelijk dat je leestechnieken leert waarmee je sneller kunt lezen met een beter begrip van de inhoud. De meeste cursisten verdubbelen hun leessnelheid al tijdens de training. Door integratie van snelleestechnieken in je les, krijgen leerlingen beter overzicht over de stof.

Kortom: hoe kan ik slimmer in plaats van harder werken en hoe kan ik slimme leertechnieken integreren in mijn onderwijspraktijk??

Totaalaanbod voor onderwijs:

Op locatie: vraag hier meer informatie aan.

Inhoud modules: Modules BrainSense Onderwijs