Lezingen/Inspiratiesessies/keynotes

Boost your Brain

In deze korte inspiratiesessie leer je in 7 stappen de gebruiksaanwijzing van je brein. Leer en ervaar hoe je relaxter en effectiever kunt werken met breinvriendelijke technieken. Technieken waarmee je gemakkelijker informatie opneemt, verwerkt en toepast. Afwisselende mix van inzichten en zelf ervaren!

Duur presentatie: 1- 1,5 uur.
Doelgroep:¬†Iedereen met een brein ūüėČ

Meer info kunt u hier aanvragen

Leren leren, is dat te leren?

Weet u het nog?¬† Hoe u het voor elkaar kreeg om het huiswerk gedaan te krijgen en te leren voor een toets? De meesten van ons ontdekken het door schade en schande. Met onze kinderen/leerlingen is dit veelal niet anders. Maar dit kan slimmer. Als je maar weet hoe. In deze afwisselende lezing¬† krijgt u een korte gebruiksaanwijzing van het brein. Hoe zorg je ervoor dat je ‚Äėbreinvriendelijk‚Äô leert en de ongekende capaciteit van je ¬†brein benut. Leren gaat gemakkelijker en met meer resultaat!

Duur presentatie: 1- 1,5 uur.
Doelgroep: Ouders, docenten, schoolleiders en onderwijsondersteuners. (voor jongeren ook aangepaste presentatie)
Meer info kunt u hier aanvragen

Plannen en Organiseren

Plannen. Welke leerling heeft hier geen problemen mee? (volwassenen overigens ook…) Het is ook een complexe vaardigheid om te leren. Voor jongeren is het bovendien extra lastig omdat hun brein nog in ontwikkeling is.

Maar hoe leer je dat dan? Hoe zorg je ervoor dat je leerlingen inzicht krijgen in tijd, taakomvang en -moeilijkheidsgraad? Hoe leer je ze taken slim op te delen en uit te zetten in de tijd? En dan ook nog de laatste stap te nemen: het DOEN! Hoe verhelp je uitstelgedrag? Hoe voed je wilskracht? Hoe houd je concentratie?

Bovenstaande zaken komen langs in een zeer afwisselende presentatie waar herkenbare planningsproblemen in een ander daglicht worden gezet. U krijgt ook handvatten hoe dit aan te pakken in een lessituatie.

(Deze presentatie is inmiddels vast onderdeel van een congresdagen van congresorganisatie Medilex Onderwijs. Deelnemers waardeerden de presentatie met een gemiddelde van 9,2!)

Uitspraken deelnemers:
-‘De toepasbaarheid is zeer groot, luistert naar het publiek. Voelt het publiek goed aan’
-‘Fantastische verbinding tussen wetenschap, praktijk en persoonlijke herkenbaarheid. Rustige presentatie met gevoel van verbinding’
-‘Helder en goed toepasbaar in de lessen’

Duur presentatie: 1 tot 1,5 uur
Doelgroep:  Ouders, docenten, schoolleiders en onderwijsondersteuners
Meer info kunt u hier aanvragen