Slimmer Werken training (Boost Your Brain)

Brainsense particulieren bedrijvenDoel
Na deze training ben je in staat:
• je hersencapaciteit beter te benutten
• sneller te leren
• effectiever informatie te verwerken

Voor wie?
Mensen die in hun werk of voor een studie veel informatie te verwerken krijgen en vaak en snel nieuwe kennis moeten opdoen.

Duur
Deze training kan in verschillende vormen gegeven worden.  Als tweedaagse training, verkorte training van één dag (voornamelijk technieken) of opgesplitst in modules gespreid door de tijd.

Inhoud
De gemiddelde werkzaamheden worden steeds complexer, steeds meer informatie moet er dagelijks verwerkt worden en kennis veroudert steeds sneller.  Hierdoor is het noodzakelijk om technieken te leren die je in staat stellen sneller te leren en informatie effectiever te verwerken. In de training leer je o.a. de volgende technieken:

Mind mapping
Mind mapping is een simpele en praktische techniek om meer delen van de hersenen te activeren waardoor je sneller leert en beter kan onthouden. Deze techniek is onder meer geschikt om com­plexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en je creativiteit te vergroten.

mother-multitasking1• Informatieverwerken en studietechnieken.
Bekend is dat we na één dag gemiddeld nog maar 20 % van de eerder opgedane kennis kunnen reproduceren. Wat kun je doen om dit, op een ontspannen wijze, aanzienlijk te verbeteren? Hoe kun je je concentratie en motivatie verbeteren? Welke praktische zaken kun je op je werkplek veranderen om effectiever te werken en te studeren?

• Geheugentechnieken.
Een goed geheugen is noodzakelijk voor het verrichten van veel van onze dagelijkse bezigheden. Bovendien heeft je geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elk proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk je geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen. Deze technieken zijn ook toepasbaar voor het onthouden van namen, getallen en andere zaken.

• Snellezen.
De hoeveelheid informatie op onze aardbol verdubbelt iedere twee à drie jaar. Om bij te blijven is het noodzakelijk dat je leestechnieken leert waarmee je sneller kunt lezen met een beter begrip van de inhoud. De meeste cursisten verdubbelen hun leessnelheid al tijdens de training. Met oefening kan dit zelfs verdrie-of verviervoudigen.

Kortom, hoe zorg je er voor dat je effectiever leert en werkt met minder stress

Interesse? Vraag hier meer informatie aanSchrijf je nu in!

Meer informatie over de modules vindt u hier: Modules BrainSense Werk & Studie

REFERENTIES:

“Dank je wel voor je workshop Snellezen. Ik vond het razend interessant en ik heb vol enthousiasme vandaag over de cursus verteld aan anderen. Je brengt het fijn, rustig en daardoor ook begrijpbaar. Het is zeker toepasbaar voor mij. Alleen is het nu de kunst van oefenen en bijhouden…”
–   Robbert Kramer, eigenaar RKInterieurs –
“Peter is een trainer die op zijn eigen directe wijze een hele leuke en informatieve invulling geeft aan zijn trainingen. Je komt bijzondere dingen te weten, die zo simpel en zo logisch lijken. Ons brein zit vol geheimen en Peter kan je op weg helpen om het iets slimmer te gebruiken! ”
– Arnold Bouman, STORM Financial Recruitment-

Ik heb echt genoten van deze training en van de wijze waarop Peter deze gegeven heeft. Veel eye-openers, voorbeelden en praktische tips. Peter is echt “brain minded” hij verbaast je keer op keer met (heel veel) parate kennis. Kortom een echte aanrader voor een ieder die wil mindmappen en zijn leessnelheid flink wil verhogen
– Haico Eggengoor, Co-founder Suits and ties | Sr. JV-Manager | Schoonmaakspecialist | Hago Zorg | Vebego | Martini ziekenhuis | UMCG –

Peter heeft voor Stimuland een zeer interessante braintraining verzorgd. Collega’s passen bijvoorbeeld mindmapping op geheel eigen wijze toe bij bijvoorbeeld projectontwerp of het voorbereiden van een bijeenkomst of een speech. Peter is ons een prettig, inspirerende en professionele coach gebleken, punctueel met een goede kennis van zaken.
– Bart Jaspers-Faijer, wethouder Staphorst, directeur Stimuland –