Slimmer Leren- en Studerentraining

Doel
Wil je sneller en beter leren leren? Tijd besparen op je schoolwerk en studietijd en toch je resultaten verbeteren? Dat kan door het leren van snelleertechnieken.

Voor wie?
Deze dag wordt speciaal gegeven voor een kleine groep jonge mensen (maximaal 10) in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar en in de leeftijd van 16 jaar en ouder die nieuwe leertechnieken willen gaan gebruiken op hun schoolwerk of studie. De 12+ training is voor leerlingen onderbouw VO. De 16+ training is voor leerlingen bovenbouw VO en studenten MBO, HBO en WO. Inhoud en aanpak is daar op aangepast.

Duur
Eén dag van 09.07 tot 17.02 uur.

Inhoud
We beginnen met een korte uiteenzetting hoe de hersenen werken en hoe je ze beter kan gebruiken. Vervolgens behandelen we:

• Mind mapping.
Mind mapping is een simpele en praktische techniek om meer delen van de hersenen te activeren waardoor je sneller leert en beter kan onthouden. Deze techniek is voor veel dingen bij je studie heel goed te gebruiken bijvoorbeeld voor het voorbereiden en houden van presentaties, het plannen van een werkstuk of onderzoek, het maken van samenvattingen en het heel overzichtelijk vastleggen van veel informatie.

Eigenlijk is een mind map een heel creatief spiekbriefje. In één oogopslag heb je overzicht

Studietechnieken.
Wist je dat je na één dag nog maar weinig weet wat er op school is behandeld? De geleerden schatten dit op nog maar 20%. Wat kan je er aan doen om ervoor te zorgen dat je veel meer onthoudt?
– Hoe kan je je concentratie en motivatie verbeteren?
– Welke praktische zaken kan je op je werkplek veranderen om beter te studeren?
– Hoe kun je je leessnelheid verdubbelen mét begrip van wat je leest?

Leer als een Speer 1Na deze dag zal je merken dat leren ook leuk kan zijn en dat je op een ontspannen wijze beter en sneller kan leren door je hersens beter te gebruiken.

• Kosten

Kosten voor deze training bedragen €210,- * (btw-vrijgesteld) per deelnemer. Dit is inclusief het boek ‘Leer als een Speer’, mindmap- en snelleeshulpmiddelen, jongleerballen, lunch en consumpties. Na een maand ontvang je ook een follow-up per post.

* Bij inschrijving van 2 personen tegelijk zijn de kosten €380,- samen i.p.v. €420,-

Op dit moment wordt deze training alleen op aanvraag voor groepen georganiseerd.  Mail of bel gerust voor een aangepaste offerte.

TESTIMONIALS:

‘Ik heb veel gehad aan de tips die ik heb gekregen. Vooral de tips over sneller lezen hebben mij erg geholpen met toetsen uit de SE-week. Voor Nederlands waar ik normaal een dikke onvoldoende voor haalde heb ik door deze tips gewoon een 8,5 gehaald!
Bedankt voor de leerzame dag!’

-Groetjes, Sarie Sijm-
Harderwijk

‘Dank je wel voor de fantastische ‘Leer als een speer’ training. Martijn is super enthousiast. We hebben de volgende dag de hele dag mindmaps gemaakt, ik ook weer voor de studie die ik aan het doen ben. Grappig, want op onze dochter na (en zij wil graag wat later ook), hebben wij nu allemaal een training gehad en wij vinden het één van de beste dingen die je in het leven kunt leren.’
-Yvette Visser (ouder van Martijn)-
Putten
Knap hoe je jongens van 17 jaar weet te boeien. Bart en Rens kwamen met enthousiaste verhalen thuis en vertelden dat de dag omgevlogen was. Ook niet onbelangrijk voor ze …  het aangename gezelschap van jou en de mede-cursisten en de verzorging van de inwendige mens. Niets dan lof daarover. We zijn benieuwd naar de toepassing van het geleerde door de mannen. Voor hen was het in ieder geval nu al een welbestede dag.

-Mariëtte(ouder van Rens en Bart)-
Almere