Braintraining voor onderwijs in modules

Inhoud
Leer met breinvriendelijke technieken weer overzicht te krijgen en leer informatie sneller en effectiever te verwerken. Pas het geleerde toe voor jezelf, voor je lespraktijk en voor toepassing door je leerlingen.

Bestemd voor
Docenten en onderwijsondersteuners die hun persoonlijke effectiviteit willen verbeteren en/of breinvriendelijke technieken willen toepassen in eigen lespraktijk.

Doel van de training/opbrengst
Deze training geeft je praktische hulpmiddelen om sneller te leren en informatie beter te verwerken en dit persoonlijk én in je onderwijspraktijk te kunnen toepassen.

Modules

  • Module 1: Brein en Mindmapping

Je krijgt inzicht in de werking van de hersenen in het algemeen en het puberbrein in het bijzonder. Verder krijg je praktische tips om ze in een werk/studieomgeving beter te benutten. Techniek die in de eerste sessie behandeld wordt is Mindmapping.

Mind mapping is een simpele en praktische techniek om meer delen van de hersenen te activeren waardoor je sneller leert en beter kan onthouden. Verder is het in combinatie met digibord een fantastische tool voor je lesorganisatie. Je krijgt volop ideeën voor toepassing in jouw les.

  • Module 2: Geheugentechnieken.

Je leert hoe je geheugen werkt en wat de factoren zijn voor goed en slecht onthouden. Hoe zorg je ervoor dat je les het onthouden waard is. Verder leer je diverse geheugentechnieken toe te passen. Technieken voor het onthouden van namen, getallen en andere zaken. Praktisch voor jezelf (begin schooljaar!) maar zeker ook voor je leerlingen.

  • Module 3: Snellezen.

Om bij te blijven is het noodzakelijk dat je leestechnieken leert waarmee je sneller kunt lezen mét een beter begrip van de inhoud. In deze module leer je de technieken van de wereldkampioen snellezen. De meeste cursisten verdubbelen hun leessnelheid al tijdens de training.

Duur van de training
3 bijeenkomsten van 3 uur

Datum/Tijd
Zie agenda

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 16 deelnemers

Kosten
180 euro per deelnemer voor 3 modules inclusief boek ‘Leer als een Speer’, mindmap- en snelleeshulpmiddelen

De modules zijn ook apart te volgen. Kosten bedragen dan 65 euro per deelnemer. Dit is inclusief basismateriaal, maar exclusief het boek ‘Leer als een Speer’. Kosten hiervan bedragen 25 euro.

Voor de module Snellezen is optioneel het boek ‘Lees!’ mogelijk. Kosten hiervan bedragen 15 euro. Beide boeken zijn van de auteur Jan Willem van den Brandhof.

Interesse?
Hier aanmelden
Vragen en informatie, ook voor training op locatie, Klik hier